Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Atentat pred kućnim vratima

Vođa oporbe u Tunisu ubijen s četiri metka u glavu i srce

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tunis je potresao atentat na oporbenog vođu Šokrija Belaida, koji je ubijen pred svojom kućom. Predsjednik te države je odmah prekinuo posjet Egiptu.

Ugledni tuniski oporbeni političar ustrijeljen je u srijedu pred kućom, a premijer je taj atentat osudio kao političko ubojstvo i napad na Arapsko proljeće. Premijer Hamadi Džebali je rekao da je još nepoznat identitet ubojice Šokrija Belaida, uvjerenog sekularnog protivnika umjerene islamističke vlade.

Pročitajte i ovo Ilustracija Sud predložio istražni zatvor Potvrđena optužnica protiv osječkog policajca zbog ubojstva studentice Robert Fico Sve je upozorio Fico prije atentata objavio poruku koja ledi krv u žilama: "Čekam da se frustracija..."

>> Stotine Tunižana prosvjeduju u znak potpore zbog silovane djevojke

Zbog ubojstva je tuniski predsjednik Moncef Marzuki skratio posjet Francuskoj i otkazao za četvrtak najavljen posjet Egiptu. Na vijest o ubojstvu oko tisuću prosvjednika se okupilo pred zgradom ministarstva unutarnjih poslova.

"Ubojstvo Belaida političko je ubojstvo i pucanj u tunisku revoluciju. Ubili su ga da utišaju njegov glas", rekao je Džebali koji je na čelu vlade stranke Enahde, koja je pobijedila 2011. na prvim tuniskim izborima poslije Arapskog proljeća.

Belaid je bio vodeći član oporbene Narodne fronte. Nakon napada preminuo je u bolnici. "Šokri Belaid pogođen je s četiri metka u glavu i prsa. Liječnici su nas obavijestili da je umro. Danas je tužan dan za Tunis", rekao je Ziad Lakhader, čelnik Narodne fronte. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene