Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Voditelji BBC-a ostavljali telefonske poruke seksualnog sadržaja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Britanska televizija BBC našla se pod velikim pritiskom nakon što su dvojica televizijskih voditelja telefonom zvali jednog glumca i ostavljali mu neugodne poruke sa seksualnim sadržajem.

Nakon što su se u priču uključila i tijela za nadzor medija, javio se i predsjednik britanske vlade Gordon Brown opisavši pozive kao 'neprimjerene i neprihvatljive'.

Pročitajte i ovo Ilustracija Uhvatila ju kamera VIDEO BBC-jeva voditeljica pokazala srednji prst usred emitiranja: "Je*ote, mi ovo moramo plaćati" Slika nije dostupna Stravična poruka: 'Izađete li van, mogli biste umrijeti'

Konzervativni zastupnici u britanskom parlamentu u srijedu su zatražili suspenziju dvojice televizijskih voditelja odgovornih za pozive, Russella Branda i Jonathana Rossa.

Njih su dvojica nazivali 78-godišnjeg glumca Andrewa Sachsa i na njegovoj telefonskoj sekretarici ostavili više neugodnih poruka.

Između ostaloga, Ross je ostavio poruku u kojoj je tvrdio da je Brand imao spolni odnos s glumčevom unukom.

Poruke su sredinom listopada emitirane u programu Radija 2. BBC i tijelo za nadzor medija Oftcom pokrenuli su istragu o tome kako je došlo do emitiranja i tko je odgovoran.

BBC, koji je u međuvremenu primio 10.000 žalbi zbog toga, u međuvremenu se javno ispričao.

Riječ je o posljednjem u nizu skandala na uglednom BBC-u.

Među njima je i "Queengate", slučaj iz prošle godine, kad su producenti pogrešno montirali i emitirali video prilog u emisiji o britanskoj kraljici.

BBC se tada ispričao kraljici, ali niz neugodnih slučajeva se nastavlja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene