Obavijesti Video Pretražite Navigacija
opaki štetočina

Karantena zbog agresivne mušice: "Vjeruje se da su je donijeli putnici u neprovjerenim proizvodima"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Dio okruga u blizini Los Angelesa stavljeno je pod karantenu nakon što je pronađena napadačka vrsta voćne mušice iz Azije.

Dio okruga Los Angeles je pod karantenom nakon otkrića agresivne vinske mušice iz Azije, prema kalifornijskom Odjelu za hranu i poljoprivredu (CDFA). Državni dužnosnici pronašli su 20 opasnih vinskih mušica u blizini grada Santa Clarita.

Kalifornijski Odjel za hranu i poljoprivredu stavio je u karantenu više od 200 četvornih kilometara tog područja, rekao je odjel prošli tjedan u priopćenju za javnost.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna narančasti meteoalarm Nakon superćelije Slovenci najavili olujni pojas: Tuča i jak vjetar stižu u Hrvatsku

Vrsta voćne mušica iz Azije pod nazivom Tau velika je štetočina za poljoprivredu i prirodne resurse, uključujući različito voće i povrće kao što su tikva, avokado, citrusi, rajčice, paprike, kao i neke biljke autohtone u državi. Znanstveno poznat kao Lycorma delicatula, hrani se na najmanje 70 različitih vrsta drveća, kao i nekoliko vrsta tvrdog drveća, navodi se u izvješću Sveučilišta u Michiganu, prenosi ABC News.

Pročitajte i ovo Rat u Ukrajini Sporo napredovanje Snažno upozorenje generala: "Ruska obrana smrtonosnija od ičega što je ijedna vojska doživjela u 80 godina"

Pročitajte i ovo Ilustracija Potvrđeno obdukcijom Policija utvrdila čije je tijelo pronađeno u obiteljskoj kući nakon gašenja požara

Ovo je prvi put da postoji karantena Tau vinske mušice na zapadnoj hemisferi.

"Vjeruje se da su mušicu unijeli putnici koji su u državu donosili neprovjerene proizvode - što je uobičajeni put za invazivne vrste", navodi se u priopćenju kalifornijskog Ministarstva hrane i poljoprivrede.

Vinska mušica Tau prvi je put uočena u Kaliforniji 2016. u okrugu San Bernardino, a viđena je i uništena još tri puta, prenosi Odjel za hranu i poljoprivredu.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene