Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Planirano roditeljstvo"

Još jedan "šamar" Trumpu, i to iz Teksasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vlasti u Teksasu ne mogu uskratiti sredstva udrugama koje podržavaju pobačaj.

Odluka je to federalnog suca Sama Sparksa koji je ustvrdio da državni tužilac nije uspio dokazati da udruga Planned Parenthood (Planirano roditeljstvo) krše pravila zbog kojih bi im trebao biti uskraćen novac iz saveznih fondova.

Vlasti u Teksasu još su u prosincu ukinule financiranje za udrugu optuživši ih da prodaju dijelove nerođenih beba, odnosno fetusa.

Nešto kasnije, američki predsjednik Donald Trump u siječnju je potpisao ukaz kojim se zabranjuje da se sredstvima iz saveznih fondova financiraju nevladine organizacije koje podržavaju pobačaj. Još u kampanji Trump je obećao da će raditi na tome da Planned Parenthood ne dobiva sredstva od države.

Prema podacima, od 4,3 milijuna ljudi koliko ih živi u Teksasu, 12.500 zatražilo je medicinske usluge u Planned Parenthoodu. U udruzi ističu da prema zakonu ta novac iz fondova ionako ne smiju koristiti za pobačaje već se koristi za preventivu, kontracepciju i testove za trudnoću, piše CNN.
 

Pročitajte i ovo Lara Trump Štednja ili osveta? "Krvoproliće u Republikanskoj stranci": Pogledajte što je napravio Trump i kako je prošla njegova snaha Bivši američki predsjednik Donald Trump Predizborna obećanja Trump će povući kontroverzan potez bude li izabran za predsjednika: "Oni su taoci..."

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene