Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vozilo ukradeno?

Vlasnik kamiona koji se zabio u mnoštvo u Berlinu: "To nije bio moj vozač"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Novinar Telegrapha javlja iz Varšave da je vlasnik kamiona, koji je izazvao kaos i tragediju u Berlinu, dao izjavu za poljsku televiziju. Isti vlasnik tvrdi - kamion je sigurno ukraden te da to nije napravio niti jedan vozač kojeg on poznaje.

"To je moj bratić. Poznajem ga od rođenja. Imam povjerenja u njega, to nije čovjek kojeg poznajem, nešto su mu napravili", rekao je Ariel Zurawski, vlasnik kamiona.

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Nikolina Brnjac - 1 sajam turizma u Berlinu Ministrica Brnjac poslala važnu poruku iznajmljivačima Vozač kamiona na autocesti probio zaštitnu ogradu - 2 Dobio po džepu FOTO Nesreća na autocesti: Kamionom probio zaštitnu ogradu pa završio u šumarku

Zurawski vjeruje da je njegov bratić otet, a njegov kamion ukraden. "Mogu reći, ruku na srce, da čovjek koji se zabio u te ljude u Berlinu, nije bio moj vozač", rekao je vlasnik kamiona.

Dodao je da je kamion bio na putu za Berlin iz Italije te da je u Berlinu trebao iskrcati svoj teret - čelične kontrukcije. Kamion je bio težak oko 25 tona s teretom.

"Razgovarao je (bratić) sa suprugom oko podneva, ali nakon 16 sati popodne više ga nije mogla dobiti", rekao je Zurawski. Dodaje da je njegov bratić vozač kamiona s 15-godišnjim iskustvom.

"Supruga mi je rekla da su pronašli tijelo u kabini. Iz onoga što govore, to bi mogao biti moj vozač. Moj bratić. Oprostite mi, ali ne mogu više govoriti", poručio je Zurawski.

Poljsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je kako nemaju potvrdu nacionalnosti vozača kamiona.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene