Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oživljava 'stare duhove'

Putin osniva nove pionire

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putin je od svog dolaska na vlast prije 15 godina vratio brojne simbole iz sovjetske epohe.

Ruski predsjednik Vladimir Putin naredio je osnivanje nove omladinske organizacije za "oblikovanje karaktera" djece, a mnogi nisu mogli izbjeći usporedbu s nekadašnjim Pokretom pionira iz sovjetskog razdoblja, prenosi u petak AFP.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Smjene i imenovanja Ovo je novi pomoćnik ruskog predsjednika Vladimira Putina: Zovu ga drugim najmoćnijim čovjekom Moskve Xi Jinping i Vladimir Putin Prijateljski razgovori Sastanak moćnih nuklearnih sila: Vladimir Putin putuje u Peking

Putin je ukaz o osnivanju nove organizacije u cilju "oblikovanja karaktera učenika na temelju sustava vrijednosti ruskog društva" potpisao u četvrtak, a mediji su je odmah usporedili s pionirskim pokretom koji je 1922. za desetke milijuna djece utemeljio Lenjin.

POSJETIO KRIVOG ČOVJEKA Bivši francuski predsjednik na udaru kritika

Prepoznatljivi s crvenim maramama oko vrata, većina djece bivšeg SSSR-a morala su biti članovi pionira, a to je često bio uvod i priprema za Komsomol, organizaciju mladih komunista. Obavezan za svu djecu od 9 do 14 godina, pionirski pokret je zamro s raspadom SSSR-a.

Putin je od svog dolaska na vlast prije 15 godina vratio brojne simbole iz sovjetske epohe. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene