459029
459029
459029
459029
459029

"Rusija trpi međunarodnu agresiju i mora se braniti od takvih napada"

  • , 01.12.2016., 12:47
  • Autor:
  • komentara

Ruski predsjednik Vladimir Putin je po 13. put održao svoj godišnji govor pred zastupnicima Federalne skupštine, odnosno predstavnicima oba doma ruskog parlamenta.

 
 
 
 
Putin održao govor pred zastupnicima (Video: Vijesti Nove TV u 14)
Putin održao govor pred zastupnicima (Video: Vijesti Nove TV u 14)

Vladimir Putin u svojem je godišnjem govoru pred zastupnicima oba doma ruskog parlamenta predočio stanje u kojem se Rusija trenutno nalazi, istaknuo najznačajnije politike, domaće i inozemne, te se osvrnuo i na dosadašnji rad svih struktura vlasti u zemlji.

Putin je u govoru još jednom naglasio da je ruska vojna intervencija u Siriji i borba protiv terorista nužna i da se provodi s velikim uspjehom.

Ponovio je da je Rusija voljna surađivati sa SAD-om na međunarodnim pitanjima te da tu suradnju smatra izrazito bitnom. "Raspad tih odnosa je pogibeljan i mogao bi dovesti do velike katastrofe", upozorio je Putin, a prenosi RT.

Kao primjer pozitivnih međunarodnih odnosa, Putin je naveo odnose Rusije i Kine, koji mogu poslužiti kao "ogledni primjer" pozitivnih međunarodnih odnosa u generalnom smislu, zasnovanih na međusobnom uvažavanju i obostranim prednostima. Nije zaboravio niti odnos Rusije i Indije te je za to strateško partnerstvo rekao da je izrazito cijenjeno u Rusiji te da se i dalje pozitivno razvija.

Putin je pozvao međunarodnu zajednicu na stvaranje produktivnih međunarodnih odnosa te je izrazio spremnost Rusije na sudjelovanje u takvim odnosima, koji bi se bazirali na vladavini prava. Dodao je da su i mediji dio takvih odnosa te podsjetio na nedavne optužbe protiv ruskih medija te naglasio da su one pokazatelj da postoji još dug put do ostvarenja jednakopravnih odnosa u tom smislu.

Putin je ocijenio da Rusija trpi međunarodnu "agresiju", uključujući napade i optužbe vezane za rad medija u toj zemlji, kao i dopinški skandal s ruskim sportašima, koji su dobili djelomičnu zabranu nastupa na ovogodišnjim Olimpijskim igrama. "Mi se trebamo braniti od takvih napada", istaknuo je Putin.

Ruski je predsjednik poručio da bi nova "temeljna znanost" Rusije mogao biti razvoj "digitalne ekonomije" te povećanje ulaganja u taj sektor.

Putin je istaknuo i problem zaduživanja ruskih kompanija kojeg se mora riješiti te istaknuo da se ruski bankarski sustav, zahvaljujući ruskoj središnjoj banci, sanira i to na način da se čisti od neuspješnih institucija te onih koje krše pravila.

Putin je na kraju poručio kolegama da nastave s dobrim poslom i provođenjem zacrtanih političkih smjernica.

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se