Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obećanje ludom...?

ŠTO ĆE PODUZETI ZAPAD Otkriveno što je Putin obećao Assadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Rusija je vojsku Bashara al-Assada vratila iz gotovo beznadežne pozicije u ratu u Siriji.

Vladimir Putin, ruski predsjednik, osobno je uvjerio Bashara al-Assada da Rusija neće dopustiti da sirijska vlada izgubi građanski rat. Tvrdi to britanski konzervativni zastupnik David Davis koji je nedavno posjetio Damask i susreo se s Assadom.

'Pitao sam ga zbog čega je Putin odlučio velikim dijelom povući svoju vojsku iz Sirije s obzirom da je ruska intervencija doslovce Asadove snage osovila na noge. Odgovorio je da je to zbog toga što je Rusija bila na meti kritika da onemogućuje mirovne pregovore. No, onda je Assad, ničim izazvan kazao: 'Putin mi je rekao - nikad nećemo dopustiti da izgubite'. Za mene, to je bila najvažnija rečenica cijelog našeg susreta', ispričao je Davis za BBC.

Ako je to stvarno Putin obećao sirijskim diktatoru, onda bi to značilo da u ratu u Siriji može pobijediti jedino Assadov režim ili se može okončati tako da se postigne svojevrsna nagodba s pobunjenicima, kazao je Davis. Dodao je kako bi Zapad u slučaju Sirije trebao primijeniti svojevrsni 'Marshalov plan' - financijska pomoć za obnovu zemlje ali uz određene političke uvjete i reforme, odnosno uspostavu demokratskog sustava umjesto diktature, prenosi Independent.

Pročitajte i ovo Ruski predsjednik Vladimir Putin - 2 Nije odao počast Kremlj tvrdi da je Putin ožalošćen: "Malo je vjerojatno da itko razumije kroz što on prolazi" Vladimir Putin Jasan stav Putinova nova prijetnja: "Oni za nas postaju legitimne mete, ma gdje se nalazili"

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene