Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teško stanje

Na istoku Ukrajine 30 ubijenih, borba za strateški važan grad

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Sukobi za kontrolu nad strateški važnim ukrajinskim gradom Debaltseveom, gdje vojska pokušava odbiti napade proruskih separatista, bjesne i u nedjelju, a u posljednja 24 sata po zadnjim je podacima na istoku zemlje ubijeno 30 osoba, 17 civila i 13 vojnika, izvijestili su službeni izvori.

Stanje u Debaltseveu koji se nalazi između Donecka i Luhanska vrlo je teško, rekao je glasnogovornik ukrajinske vojske Volodimir Poljovij.

Pročitajte i ovo Legija Sloboda Rusiji Cezar ima poruku za cara Zapovjednik ruskih legionara koji napadaju Rusiju: "Idemo u rat, umarširat ćemo u Moskvu!" Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini

U gradu s oko 25.000 stanovnika u nedjelju se vode žestoke borbe između separatista i vojske. Nema vode ni električne energije, a samo najhrabriji usuđuju se izići iz skloništa, rekao za AFP Evgen Luhanjiv, šef mjesne policije.

Ukrajina: U 24 sata ubijeno 19 osoba

"Policija i vojska neće napustiti ovaj grad. Borit ćemo se do kraja", rekao je.

Istodobno broj civilnih žrtava sukoba u istočnoj Ukrajini neprestano raste. U posljednjih je devet mjeseci ondje ih je smrtno stradalo više od 5000. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene