Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne slažu se sa zakonom

Više tisuća prosvjednika protiv pobačaja u Parizu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Više tisuća protivnika pobačaja, potaknuti španjolskim primjerom, prosvjedovali su u nedjelju u Parizu protiv nacrta zakona za koji drže da bi potpuno banalizirao dragovoljni prekid trudnoće u Francuskoj, javlja AFP.

Uz povike "Da za život" ili "Živjela Španjolska" brojni prosvjednici su mahali zastavama Španjolske, gdje vlada desnog centra predviđa ukinuti pravo na pobačaj, osim u nekim vrlo određenim slučajevima.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Napadač s nožem, ilustracija Stravičan slučaj Djevojčice (6 i 11) napadnute nožem pred školom: Francuska policija brzo uhvatila počinitelja

Španjolska je "danas primjer", drže organizatori "Marša za život" koji se protive nekim odredbama u nacrtu zakona o jednakosti žena i muškaraca o kojem će francuski zastupnici debatirati sljedećeg tjedna.

Osim 2013. kada se taj skup pridružio velikoj manifestaciji protiv istospolnih brakova, "Marš za život" u Parizu svake godine organizira petnaestak udruga oko obljetnice zakona donešenog 1975. kojim je legaliziran pobačaj u Francuskoj.

Papa Franjo dao potporu 'Maršu života' u Francuskoj

Prosvjednici su u subotu dobili podršku pape Franje koji ih je bodrio da se "nastave baviti tim tako važnim pitanjem". (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene