Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Protiv abortusa

Papa Franjo dao potporu 'Maršu života' u Francuskoj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Papa Franjo dao je potporu 'maršu za život' koji ovaj vikend organiziraju udruge francuskih katolika protiv politike vlade glede abortusa i okončanja života.

U poruci organizatorima, koju prenosi radio Svete Stolice, apostolski nuncij u Francuskoj, msgr. Luigi Ventura, piše da 'je papa Franjo informiran o inicijativi u korist poštivanja ljudskog života'.

Pročitajte i ovo Zec, Ilustracija U Francuskoj Divlji zečevi preplavili grad: Gradonačelnik pronašao rješenje, brojni užasnuti - "Ovo je skandalozno!" Jean-Luc Blachon na konferenciji za medije otkrio ih tužitelj Jezivi novi detalji u slučaju pronalaska ostataka dječaka Emilea, stanovnici su to mjesto počeli nazivati ukletim

'Postavlja sudionike tog marša i poziva ih da i dalje prate tu važnu temu', stoji u poruci. Ventura također podsjeća na riječi Pape u homiliji izgovorenoj 16. lipnja 2013. povodom dana 'Evangelium Viatae' (Evanđelje života): 'Gledajmo Boga kao Boga života, gledajmo njegov zakon, poruku Evanđelja kao put slobode i života. Recimo 'da' ljubavi i 'ne' egoizmu, recimo 'da' životu i recimo 'ne' smrti'.

Papa Franjo pozvao zaručnike: Za Valentinovo dođite u Vatikan!

Predsjednik Francuske episkopalne konferencije msgr. Georges Pontier sastao se u četvrtak s Papom i s njim razgovarao o društvenim pitanjima u Francuskoj, svjetovnosti, obitelji i svršetku života. Nekoliko dana ranije su francuski biskupi objavili oštro sročen tekst o namjerama vlade glede okončanja života. Francuski predsjednik Francois Hollande 24. siječnja putuje u Vatikan na svoj prvi susret s Papom. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene