Obavijesti Video Pretražite Navigacija
nakon poplava

Strava u gradu: Više od 70 opasnih grabežljivaca pobjeglo s farme! "Ne približavajte se vodi"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Deseci krokodila pobjegli su ovog vikenda s farme. Velike poplave pogodile su kineski grad, a krokodili još uvijek slobodno šetaju.

Sjeverni kineski grad Moaming upozorio je stanovnike da se ne približavaju vodi jer pokušavaju locirati i uloviti desetke odbjeglih krokodila koji su pobjegli s poplavljene farme tijekom vikenda.

Sijamski krokodili, 69 odraslih i šest beba, nestali su nakon što je u subotu i nedjelju palo kiše koliko padne u četiri mjeseca. 

"Vlasti pokušavaju situaciju držati pod kontrolom, ali je broj odbjeglih krokodila prevelik", rekli su iz okružnog ureda za hitne slučajeve, prenosi Washington Post.

Pročitajte i ovo Ilustracija s drugog kraja svijeta Nova prijetnja Europi pronađena u susjedstvu! Stigla je jedna od najgorih invazivnih vrsta: "Širi se alarmantno brzo"

Stanovnicima južnog gradskog okruga Maonan, glavne baze slatkovodne akvakulture u kojoj se nalazila farma krokodila, rečeno je da ostanu na oprezu i izbjegavaju izlaske, posebno da se drže podalje od rijeka i jezera.

Službenik iz gradskog odjela za hitne slučajeve, koji je govorio anonimno jer nije bio ovlašten komentirati prije nego što je objavljeno službeno priopćenje, rekao je da je pronađeno više od desetak odbjeglih krokodila, ali "tamo bi ih još uvijek moglo biti preko 50".

Policija, vatrogasci i hitne službe s podvodnom sonarnom opremom mobilizirani su za potragu, više timova patrolira na motornim čamcima, ali nisu sasvim sigurni gdje su. U utorak ujutro nije bilo izvješća o žrtvama, dodao je službenik.

Pročitajte i ovo Klizište u Hong Kongu Urušavanje FOTO Ni milijuni im nisu pomogli: Rekordne kiše dovele skupocjene vile na rub kolapsa

Paravojne snage stacionirane u tom području dobile su naredbu da ubiju svakog krokodila koji izađe iz dubokovodne zone.

Seljani koji su posjetili farmu rekli su da najmanji odrasli krokodili tamo vrijede najmanje 250 eura. Znakovi upozorenja postavljeni su duž oboda poplavljenih farmi i usjeva.

Uzgajanje i prodaja krokodila u Kini je dozvoljena. Maoming ima neke od najvećih državnih farmi krokodila. Imaju i tvornice kože u obližnjim gradovima, a krokodilsko meso lokalni je specijalitet.

To su područje u dva tjedna pogodila dva tajfuna, a Saola i Haikui izazvali su pustoš diljem Tajvana i južne Kine. Klizišta uzrokovana jakim pljuskovima u nedjelju i ponedjeljak usmrtila su najmanje sedam osoba u susjednoj regiji Guangxi, izvijestili su u utorak državni mediji. Ulice Hong Konga prošlog su se tjedna pretvorile u rijeke, jer je četvrtina svih padalina koje se očekuju u godini pala u 24 sata.

 

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene