Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve više ih dolazi

Više od 5600 imigranata spašeno na Mediteranu u posljednja tri dana

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje devetero ljudi je poginulo kada se prevrnuo prepuni čamac s imigrantima kod obale Libije, a 144 osobe su spašene, priopćila je talijanska obalna straža u ponedjeljak nakon još jednog teškog vikenda za spasilačke službe na moru tijekom kojega je spašeno više od 5600 ljudi.

Glasnogovornik talijanske obalne straže izjavio je da je 5629 osoba spašeno s 22 različita plovila u tri dana između 10. i 12. travnja.

Pročitajte i ovo Talijanska policija Nakon napada u Rusiji I naši susjedi na oprezu: Još jedna europska zemlja podigla razinu opasnosti od terorizma Slika nije dostupna Prebačeni na Siciliju Italija: Iz mora spašeno novih 1000 imigranata

U spašavanju su sudjelovala plovila i zrakoplovi talijanske obalne straže i mornarice kao i trgovački brodovi i islandski patrolni brod dodijeljen operaciji nazvanoj Triton koja je usredotočena na kontrolu granica.

Spasilačke službe dobile su poziv u nedjelju poslijepodne da se prevrnuo čamac oko 80 milja sjeverno od libijske obale. Pronađeno je devet mrtvih tijela. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene