447274
447274
447274
447274
447274

Više od 300 civila ubijeno u tri tjedna sukoba u Alepu

Po podacima, 165 civila, među kojima 49 djece, izgubilo je život u bombardiranjima pobunjenika na vladine četvrti smještene na zapadu zemlje.

 
 
 
 
Sirijski civili među ruševinama (Foto: AFP)
Sirijski civili među ruševinama (Foto: AFP)

Više od 300 civila smrtno je stradalo u tri tjedna sukoba između režima i pobunjenika za nadzor nad Alepom, velikim podijeljenim gradom na sjeveru Sirije, po Sirijskom opservatoriju za ljudska prava.

Sukobi za nadzor drugog po veličini grada u zemlji uzrokovali su smrt 333 civila od 31. srpnja, kad su pobunjenici lansirali veliku ofenzivu.

Po podacima, 165 civila, među kojima 49 djece, izgubilo je život u bombardiranjima pobunjenika na vladine četvrti smještene na zapadu zemlje.

Uz to, 168 civila stradalo je u zračnim napadima režima i onima njegova ruskog saveznika kao i u ostalim bombardiranjima na pobunjeničke četvrti, ističe Opservatorij.

U ostatku te sjeverne pokrajine poginulo je još 109 osoba.

U subotu su se u gradu čuli napadi zrakoplovstva i intenzivni sukobi. (Hina)
 

Komentari

Na stranicama portala DNEVNIK.hr omogućeno je čitateljima da iznose svoje komentare i stavove o objavljenim informacijama. Komentari i stavovi čitatelja ne odražavaju stajalište ili mišljenje portala DNEVNIK.hr, novinara ili nakladnika informacija u odnosu na koje se iznose. Za posljedice objavljenih komentara i stavova odgovaraju isključivo čitatelji te se čitatelji upozoravaju da na portalu DNEVNIK.hr nije dopušteno objavljivati nedopuštene sadržaje poput neistinitih, uvredljivih, klevetničkih ili na drugačiji način nezakonitih sadržaja. Navedena zabrana obuhvaća i zabranu kršenja tuđih prava intelektualnog vlasništva i korištenje tuđih osobnih podataka. Na stranicama portala DNEVNIK.hr nije dopušteno poticati, pogodovati poticanju i širiti mržnju ili diskriminaciju po bilo kojoj osnovi (na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, obrazovanja, društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog nasljeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije) te antisemitizam i ksenofobiju, ideje fašističkih, nacionalističkih, komunističkih i drugih totalitarnih režima. Redakcija portala DNEVNIK.hr ima pravo odmah po saznanju za nedopušteno djelovanje ili podatak ukloniti sporni sadržaj ili mu onemogućiti pristup, a za sve posljedice odgovara osoba koja je obavljala nedopuštenu djelatnost ili postavila sporni sadržaj na stranicu.DNEVNIK.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Postavke kolačića mogu se kontrolirati i konfigurirati u vašem web pregledniku. Više o kolačićima možete pročitati ovdje. Nastavkom pregleda web stranice DNEVNIK.hr slažete se s korištenjem kolačića. Za nastavak pregleda i korištenja web stranice DNEVNIK.hr kliknite na gumb "Slažem se". Slažem se