Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Vijetnam: Poplave potopile sela, 67 poginulih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kuće stotina tisuća vijetnamskih seljaka su pod vodom nakon najgorih poplava koje su pogodile tu zemlju posljednjih desetljeća, odnijevši zasad 67 života, objavile su vijetnamske vlasti.

Poplave je uzrokovao tajfun Lekima koji je pogodio sjeverne i
središnje provincije Vijetnama u srijedu. Osim potopljenih kuća, oluja i poplave su uništile nasipe i sustave za navodnjavanje i izazvale odrone, zbog kojih su zatvorene brojne ceste, a dosad je prijavljeno 67 poginulih i 14 nestalih osoba.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Uprava u rasulu Putin sazvao izvanredni sastanak zbog katastrofe koja prijeti jednoj regiji: Šokirao se kada je saznao da nekoliko mjeseci ne zna pravo stanje Prizori iz Dubaija jako nevrijeme FOTO/VIDEO Dubai paraliziran poplavama: Apokaliptični snimci potopa, grad u potpunom kaosu

"Stanje je kritično, ljudi spavaju na krovovima svojih kuća već tri ili četiri dana. Voda je prljava i neki se žale na želučane probleme", izjavio je Joe Lowry iz Međunarodnog društva Crvenog križa i Crvenog polumjeseca u provinciji Thanh Hoa, oko 150 kilometara južno od glavnog grada Hanoia.

Stanovništvo pogođenih područja ipak je preko vikenda primilo prijeko potrebnu pomoć u hrani i lijekovima, koja im je dostavljena helikopterima i čamcima.

Vijetnam pogodi prosječno 10 oluja godišnje, koje pritom uzrokuju milijune dolara štete i ubiju na stotine ljudi.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene