Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Svjedok nesreće

'Vidio sam ljude kako skaču s prozora aviona u padu'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svjedok pada transportnog aviona u Španjolskoj ispričao je kako je sve izgledalo.

Nekoliko svjedoka vidjelo je kako se ruši transportni vojni zrakoplov u Sevillei, u Španjolskoj, piše Reuters. 'Avion je letio veoma nisko. Preletio je iznad nas i skrenuo lijevo prema zračnoj luci. Ali kada je krenuo prema aerodromu, počeo se naglo spuštati te je udario u toranj, a potom se srušio na tlo i eksplodirao. Potom sam vidio muškarce kako skaču kroz prozor, a onda sam im pomogao dok nisu došli spasioci', ispričao je svjedok Luis Hidalgo.

Pročitajte i ovo Bicikl, ilustracija Hitna joj nije stigla pomoći Tragedija u Podravini: Pala s bicikla i poginula, pronašao je poštar Ilustracija Sve se ispituje Ima poginulih: U Kanadi se srušio avion koji je letio prema rudniku dijamanata

Letjelica je bila na testom letu kada se srušila pri čemu su poginula četiri člana posade. Vlasti su priopćile kako su dva muškarca ozlijeđena u padu zrakoplova hospitalizirana te da imaju teške ozlijede.

VIDEO Pao vojni transportni avion, ima poginulih

Podsjetimo, jučer je pao transportni vojni zrakoplov A400M. Izvori u španjolskom zrakoplovstvu dodaju da je riječ o novom transportnom vojnom zrakoplovu A400M.

Letjelica se srušila u nenastanjenom području sjeverno od zračne luke u Sevilli. Zrakoplov koji se srušio u Španjolskoj bio je namijenjen Turskoj.

Nakon nesreće, Njemačka je prizemljila Airbus A400M. 'Zapovjednik zračnih vojnih snaga suspendirao je operacije do izdavanja daljnjih obavijesti', kazao je glasnogovornik njemačkog ministarstva obrane.
Još nema reakcije Francuske, Malezije i Turske koje raspolažu istim tipom zrakoplova.

Njemačka je, krajem 2014. preuzela prvi i zasad jedini A400M, s četverogodišnjom odgodom. Ukupno su naručena 53 zrakoplova ovog tipa, no Njemačka ih namjerava prodati 13, pa će ih u zračnim vojnim snagama Njemačke ostati 40.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene