Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nastavak prosvjeda

VIDEO: Žestoki sukobi policije i studenata u Rimu i Londonu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavljaju se studentski prosvjedi u Italiji i Velikoj Britaniji.

Tisuće studenata izašle su na ulice Rima i Londona. Policiju gađaju jajima, bocama i petardama. Talijanski studenti prosvjeduju protiv reformi visokog obrazovanja, a britanski protiv drastičnog povećanja školarina.

Pročitajte i ovo Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno Rupa na cesti duboka 10 metara VIDEO Otvorila se golema rupa na ulici, progutala je dva automobila

>> VIDEO: Studenti 'okupirali' toranj u Pisi i Koloseum

Kako javlja BBC, studenti u Londonu prosvjeduju već sedmi dan i riječ je o najvećem prosvjedu posljednjih godina. Prostorija koju su uzurpirali na kampusu prekrivena je plakatima i porukama kojima žele skrenuti pozornost na svoje probleme. Potporu im je dao i filozof Noam Chomsky iz SAD-a.

Njihove kolege u Italiji su doslovno poharali gradove, blokirali su glavne ceste i željezničke linije. Tisuće njih skupilo se u Rimu gdje su, osim bacanja jaja, povrća i boca u smjeru parlamenta, također blokirali promet u centru grada.

Neki od njih su čak legli na tračnice vlaka, a prilikom približavanja parlamentu, došlo je do sukoba s policijom, javlja Reuters.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene