Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Evakuirano dvije tisuće ljudi

VIDEO: Nevjerojatan prizor odrona zemlje u Italiji!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvije tisuće ljudi, ili gotovo polovica mještana evakuirana je iz sela San Fratella na jugu Sicilije, gdje je zbog mogućeg odrona tla proglašeno izvanredno stanje.

'Ovo je katastrofa golemih razmjera', rekao je Raffaele Lombardo, predsjednik regije Sicilije. Između a 2.000 od 4.500 mještana već je napustilo svoj dom nakon obilnih kiša koje su se ovih dana sručile na to područje. Odron je već uzrokovao goleme pukotine na desetcima kuća, na školama i crkvi. Gradonačelnik Salvatore Sidoti Pinto rekao je kako strahuje da će se San Fratello uskoro pretvoriti u "pustoš'. Snimka talijanske televizije pokazuje neviđene odrone zemlje u malenom gradiću Maierato iz kojeg je također stanovništvo evakuirano. Nasreću, nitko nije stradao.Jake kiše u južnoj Italiji samo u regiji Calabria uzrokovale su još najmanje 100 odrona zemlje, izvijestio je APTN.

Pročitajte i ovo Prosvjednici kod Machu Piccua Mještani prosvjeduju Turisti evakuirani iz Machu Picchua: Blokiran željeznički promet Posljedice erupcije vulkana - 1 Lava se slijeva, gore kuće Hrvat za Dnevnik Nove TV s Islanda: ''Sada je problem drugi vulkan koji je erumpirao unutar zida koji je trebao braniti grad''

 

'Gledamo kako mjesto nestaje, a ništa ne možemo učiniti', rekao je. Zbog odrona su ugrožena i susjedna sela Usa i Sant'Angelo di Brolo, koja su isto evakuirana. San Fratello je sagrađen na 546 metara nadmorske visine, na brežuljku visokom 800 metara. U listopadu prošle godine u odronu tla u okolici Messine, na istoku Sicilije, poginulo je tridesetak ljudi, a više od 700 je ostalo bez krova nad glavom. Novine i neki stručnjaci pripisali su uzroke te tragedije divljoj gradnji na tom području i nepoštovanju građevinskih propisa. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene