Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Amerikanac na srušenom Haitiju

VIDEO: Vratio se na mjesto patnje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Amerikanac Dan Woolley nakon gotovo godinu dana vratio se na Haiti na kojem je 65 sati bio zarobljen uslijed strašnog potresa koji je 12. siječnja pogodio tu otočnu državu.

U trenutku potresa Woolley se nalazio u predvorju hotela Montana, a usprkos činjenici da je imao tešku ozljedu noge i glave uspio je doći do otvora za lift u kojem je proveo gotovo tri dana bez bilo kakve hrane ili vode. Jedino društvo bio mu je sobar hotela Mondesir Lukeson koji je bio zarobljen blizu njega i s kojim je redovno komunicirao. Njih dvojicu iz ruševina je izvukla spasilačka služba, a po povratku u SAD, Wooley je napisao knjigu o svojem zatočeništvu koju je nazvao 'Nepokolebljiv: Uspon iz ruševina hotela Montana u Haitiju'.

Pročitajte i ovo Potres Zatreslo se Novi potres kod Slunja: "Treslo jako i kratko" Ilustracija Zatreslo se Potres zatresao Rumunjsku i Srbiju

>> VIDEO: Razorni potresi, poplave i erupcije vulkana obilježili 2010.

>> Haiti pogođen razornim potresom, tisuće poginulih, Hrvati dobro

'Cijelo vrijeme sam se želio suočiti s mjestom u kojem sam boravio tri dana i sada sam napokon to napravio. Želio sam doći natrag, nemam potrebu bježati od svega i to izbjeći', objasnio je Woolley razlog svog povratka u Port-au-Prince. U glavnom gradu Haitija Amerikanac se susreo i sa svojim prijateljem Lukesonom koji kaže kako se život na Haitiju nije povratio nakon potresa. 'Ja sam bio jedini zaposlen u obitelji i sada je život jako težak jer nemamo nikakvih prihoda. U cijeloj zemlji je takva situacija i nadam se kako će u budućnosti biti bolje', rekao je Lukeson.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene