Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Samit Europskog vijeća

VIDEO Viktor Orban objasnio zašto je izišao iz prostorije kada se glasalo o Ukrajini: "Mađarska pozicija je jasna"

Mađarski premijer Viktor Orban
Mađarski premijer Viktor Orban Foto: Screenshot
Viktor Orban objasnio je zašto je izišao iz prostorije kada se na sastanku Europskog vijeća glasalo o pristupanju Ukrajine Europskoj uniji.

Mađarski premijer Viktor Orban objasnio je zašto je izišao iz prostorije kada se na sastanku Europskog vijeća u Bruxellesu glasalo o početku pregovora o pristupanju Ukrajine Europskoj uniji.

"Osam smo sati proveli za pregovaračkim stolom na sastanku Europskog vijeća u Bruxellesu i raspravljali o ukrajinskom pristupanju Europskoj uniji. Mađarska pozicija je jasna: Ukrajina nije spremna za početak pregovora o pristupanju", rekao je u videu koji je objavio na društvenim mrežama.

"Odluka o početku pregovora pod ovim okolnostima potpuno je besmislena, iracionalna i neispravna te Mađarska neće promijeniti svoje mišljenje. S druge strane, ostalih 26 država članica inzistiralo je na ovoj odluci. Stoga je Mađarska odlučila da one trebaju ići svojim putem, a da mi nećemo sudjelovati u ovoj lošoj odluci", objasnio je.

Podsjetimo, predsjednik Europskog vijeća Charles Michel objavio je da je Europska unija odlučila otvoriti pristupne pregovore s Ukrajinom i Moldavijom, Gruziji je odobren status kandidata, a s Bosnom i Hercegovinom pregovori će biti otvoreni kada budu zadovoljeni svi potrebni kriteriji.

Premijer Andrej Plenković novinarima je rekao da je Orban izišao iz dvorane kada se odlučivalo o pokretanju pregovora s Ukrajinom te je objasnio da je to u skladu s pravilima odlučivanja u Europskom vijeću.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene