Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plesno izdanje Tzipi Livni

VIDEO: U disku se rasplesala vodeća izraelska političarka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tzipi Livni, liderica Kadime koja vjeruje da je prava predstavnica promjene u Izraelu zaplesala je na tehno glazbu ne bi li na svoju stranu dobila mlade Izraelce koji će sutra glasovati prvi puta.

Pročitajte i ovo Mike Johnson Predviđaju iste iznose za obje zemlje Američki Kongres glasat će o pomoći Izraelu i Ukrajini Ilustracija Vodi se žestoka rasprava Netanyahu pred velikom dilemom nakon iranskog napada: "Napravit ćemo sve što je potrebno"

Krajem siječnja, liderica Kadime, sadašnja ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni u opuštenom izdanju rasplesala se u disku nadajući se većoj potpori mladih Izraelaca na sutrašnjim izborima. 'To se događa, vani je, u zraku je, ovdje je, mladi su ljudi odlučili uzeti sudbinu u svoje ruke, i to ste vi', rekla je Livni euforično na predizbornom skupu u izraelskom disko klubu.

>> Mir na Bliskom istoku glavno pitanje izraelskih izbora

Istraživanja javnog mišljenja pokazala su da upravo mladi Izraelci imaju veoma čvrste političke stavove i namjeravaju ih izraziti na izborima. Neki pripadnici mlađe generacije ipak vjeruju kako niti jedan od kandidata ne nudi ništa novo niti drugačije. 'Mi nemamo nekoga poput Obame, nekoga zbog koga ćemo barem malo osjećati zajedništo, nadu za promjenom. Mi to zapravo nemamao. Nitko zapravo nije siguran kako ćemo nagnati ljude da vjeruju u promjenu', rekao je Izraelac Offer Harel, koji će sutra na izbore izaći prvi puta.

>> Livni i Netanyahu obećavaju prekid vladavine Hamasa

Oko pet milijuna Izraelaca s pravom glasa sutra će glasati između kandidata s 34 stranačke liste. Izabrat će 120 zastupnika 18. saziva izraelskog parlamenta Knesseta. Prema svim predizbornim anketama najveća bitka vodit će se između Kadime (koju predvodi sadašnja ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni), Likuda (s nekadašnjim premijerom Benyaminom Netanyahuom) i Laburističke stranke (na čelu s ministrom obrane Ehudom Barakom). Prijevremeni izbori održavaju se zbog toga što je sadašnji premijer Ehud Olmert, pritisnut brojnim skandalima i tužbama zbog korupcije (na koju je izraelska mladež posebno osjetljiva), podnio ostavku na mjesto čelnika stranke Kadima, a njegova nasljedica Tzipi Livni nije uspjela formirati koalicijsku vladu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene