Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Vlada prepasivna'

Livni i Netanyahu obećavaju prekid vladavine Hamasa

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dvoje vodećih kandidata za mjesto idućeg izraelskog premijera obvezalo se da će, ako budu izabrani, prekinuti vladavinu Hamasa na području Gaze, nakon što je šestomjesečni prekid vatre završio nasiljem.

Ministrica vanjskih poslova Tzipi Livni, predsjednica stranke Kadima, izjavila je kako bi strateški cilj njezine vlade trebao biti svrgavanje Hamasova režima uz pomoć vojnih, ekonomskih i diplomatskih sredstava. Livni nije spomenula kad bi se to moglo realizirati.

Pročitajte i ovo Rafah Pregovori u Kairu Na vidiku prekid vatre u Gazi? Hamas je spreman za razgovor, čeka se odgovor Izraela Zločin protiv čovječnosti u Pojasu Gaze - 3 Potresni prizori Stotine tisuća djece gladuju, jedu hranu za konje, piju more: "Makar umrla, želim uzeti vreću brašna jer nemam čime nahraniti svoju djecu"

Predsjednik desne izraelske stranke Likud, Benjamin Netahyahu i njezin glavni rival u utrci za mjesto premijera, pozvao je na 'aktivniju politiku napada' prema Hamasu te je optužio aktualnu vladu, uključujući i Livni, da je prepasivna. 

>> Sukob s Hamasom u Gazi neizbježan

'Dugoročno gledajući, rušenje Hamasova režima neizbježno je', rekao je Netanyahu tijekom posjeta kući u južnom izraelskom gradu Sderot, koju je pogodila raketa s teritorija Gaze.

Izbori u Izraelu će biti 10. veljače, a ankete pokazuju tijesnu utrku između Livni i Netanyahua. Premijer na odlasku Ehud Olmert ranije je pozvao i vladajuće stranke i oporbu da ne pretjeruju u izjavama oko operacija u pojasu Gaze.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene