Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kiša pada bez prestanka

U Australiji poplava 'biblijskih razmjera'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tisuće Australaca Novu su godinu dočekale u evakuacijskim centrima nakon što je zbog najgore poplave u posljednjih 50 godina pola savezne države Queenslanda završilo pod vodom.

Oko 200 tisuća ljudi moralo je napustiti svoje domove zbog obilnih kiša koje bez prestanka padaju od Božića i poplavile su područje veličine Francuske i Njemačke zajedno. Andrew Fraser, zamjenik premijera Queenslanda, izjavio je da se radi o poplavi 'biblijskih razmjera'.

Pročitajte i ovo Poplave u Brazilu POPLAVE U BRAZILU VIDEO Kaos nakon pucanja brane: Deseci umrlih i nestalih, ljude spašavali s krovova Tuča u Slavonskom Brodu Dobro je biti na oprezu Oluja pogodila dijelove Slavonije, potopila Slavonski Brod: Što nas očekuje danas?

>> Poplava zahvatila područje veće od Francuske i Njemačke

Australska vojska pokušavala je helikopterom dostaviti hranu i druge potrepštine stanovnicima izoliranih gradova. Spasilačke službe ponajviše su usredotočene na grad Rockhampton, sa 100 tisuća stanovnika, gdje se rijeka Fitzoy izlila iz korita i predstavlja prijetnju za nekoliko tisuća kuća, a njezin najviši vodostaj očekuje se tek u srijedu.

U subotu traju i evakucaije iz Theodorea i Condaminea.

Premijerka Queenslanda Anna Blight ocijenila je da će ukupna šteta premašiti nekoliko milijarda dolara. Zbog poplave uništene su brojne plantaže žitarica, šećera i pamuka te zatvoreni rudnici i neke luke za izvoz šećera. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene