Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident uoči krunidbe

VIDEO Eksplozija ispred Buckinghamske palače, uhićen jedan muškarac

Uhićen je muškarac ispred Buckinghamske palače u Londonu nakon što je u dvorište bacio nešto za što se sumnja da su patrone za sačmaricu, priopćila je policija u utorak.

Ispred Buckinghamske palače u Londonu dogodila se eksplozija. Uhićen je jedan muškarac nakon što je u dvorište palače bacio patrone za sačmaricu, priopćila je policija.

Uhićen je zbog posjedovanja oružja, javlja Scotland Yard. Nema ozlijeđenih, a nisu ispaljeni ni metci, rekao je glavni nadzornik Joseph McDonald.

Policija je priopćila kako su utvrdili da je uhićeni muškarac posjedovao i sumnjivu torbu. Nakon procjene stručnjaka, iz predostrožnosti je izvršena kontrolirana eksplozija, piše BBC.

Kralj Charles i supruga Camilla nisu bili u palači tijekom incidenta.

Pročitajte i ovo Pripreme za krunidbu kralja Charlesa - 4 Pratite uživo na Novoj TV Traju pripreme za najveći ceremonijalni događaj desetljeća: Priprema se odjeća za kralja koju nitko nije nosio već 70 godina

Iz policije su priopćili da incident nije povezan s terorizmom. Slučaj se tretira kao izolirani incident koji je nastao uslijed mentalnog poremećaja počinitelja.

Do incidenta je došlo svega četiri dana uoči krunidbe kralja Charlesa koju će posjetiti svjetski čelnici i uzvanici iz zemalja diljem svijeta.

Policajci su na mjestu događaja, očevid je u tijeku. 

Dnevnik Nove TV ove subote od devet sati ujutro donosi izravan prijenos krunidbe kralja Charlesa. Najnovije informacije i reakcije iz Londona donosit će reporteri Ivana Petrović i Dino Goleš.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene