Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A on mrtav hladan

VIDEO Studenti zaskočili bivšeg direktora CIA-e, vikali mu da je ratni zločinac

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivšeg direktora CIA-e i nekad obožavanog generala s četiri zvjezdice Davida Petraeusa nasred ulice je zaskočila skupina prilično nezadovoljnih studenata.

Donedavni direktor CIA-e i nekadašnji visokorangirani američki general David Petraeus nedavno se zaposlio kao predavač na njujorškom sveučilištu CUNY. No, kako pokazuje snimka objavljena na YouTubeu, studenti nisu pretjerano oduševljeni njegovim dolaskom.

Pročitajte i ovo Rusija planira ukloniti Talibane s popisa terorističkih organizacija Službeno nitko nije priznao Afganistan Rusija planira ukloniti talibane s popisa terorističkih organizacija: "Oni su de facto vlast u Afganistanu" Vibor Vlainić Pogled u realnost Analiza napetosti na Bliskom istoku: Kakav je odnos snaga između SAD-a i Irana i tko bi u velikom ratu izvukao deblji kraj?

Skupina nezadovoljnih studenata izvrijeđala ga je nasred ulice dok je hodao na svoje prvo predavanje. Psovali su mu sve po spisku i vikali da je smeće i ratni zločinac.

>> Afera Petraeus: Panetta ne gubi povjerenje u generala Allena

On ih je mrtav hladan uspio izignorirati te je pokeraškog izraza lica nonšalantno nastavio hodati ulicom. Nije ga omeo ni povik više studenata da će mu sličnu scenu pokušati prirediti uoči svakog predavanja.

Petraeus je, u vrijeme dok je zapovijedao američkim snagama u Iraku, dobrim dijelom uspio suzbiti bombašku aktivnost lokalnih militanata, a slično je pokušao bez uspjeha ponoviti i kada je preuzeo zapovjedništvo ISAF-a, NATO-ove vojne misije u Afganistanu.

Predsjednik Barack Obama u jednom ga je trenutku povukao iz vojske postavivši ga na čelo središnje obavještajne agencije CIA-a. No, naizgled uglađeni Petraeus ondje je izdržao tek nešto više od godinu dana. U studenom 2012. godine zbog seksualnog se skandala morao povući s te funkcije.

Zbog žestokih se javnih kritika odrekao plaće od 200.000 dolara na CUNY-ju, na kojemu bi trebao predavati tek jedan semestar. Primit će simbolični iznos - jedan dolar.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene