Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Simulacija starenja

VIDEO Simulacija starenja: Kako Mladićevo lice izgleda danas?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najnovije snimke, na kojima mu se ne vidi lice, potvrđuju iskaze svjedoka da je Mladić ostario i oćelavio. Jedna mu je ruka, navodno, oduzeta.

No, to su sve nepotvrđene informacije. Kako danas izgleda ratni zločinac Mladić pokušao nam je dočarati stručnjak za fizionomiju lica. S obzirom na to da nema novih fotografija Ratka Mladića, može se samo pretpostaviti kako danas izgleda. 'Došlo bi do malog proširenja nosnica, jer starenjem na ljudskom licu nos se širi zbog dišnih puteva. Došlo bi do spuštanja obrazina, povećanja podbratka, uške bi se spustile mrvicu niže i naravno, lice bi bilo izboranije', kazao je sudski vještak prof. dr. sc. Miroslav Bača.

Pročitajte i ovo Populacija stari, a mirovine ne rastu (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Stari kontinent sve je stariji Problem s kojim se ne bori samo Hrvatska: Mirovine će biti sve niže, a broj siromašnih i starih građana sve viši Slika nije dostupna Francuzi bijesni "Bilo je hitno": Macron je u tri mjeseca potrošio 26 tisuća eura na šminku

Profesor Bača kaže, Mladić je primijenio taktiku sličnu Karadžićevoj.'Idealan sustav prikrivanja - cijelo vrijeme ste pred očima javnosti, ne bježite od nikoga, svaki dan ste u trgovini, radite, komunicirate...'.

>> Susjedi o Mladiću: Živio je skromno i bijedno

>> VIDEO: Ovo je kuća u kojoj je uhićen Ratko Mladić

Kako se nije skrivao iza brkova, brade i naočala, okolina ga je morala prepoznati. 'Osobe koje su živjele u blizini Mladića su ga morale biti u stanju prepoznati. S obzirom da se radi o nekakvom specifićnom licu, znači licu koje nije 'svakodnevno' jer se radi o jednom oblijem licu za razliku od, recimo to tako, južnoslavenskih lica koja su više špičaste brade, malo jačih čeonih kostiju', kazao je Bača.

Prema svemu sudeći, Mladić je uhićen nakon dobro obavljene obavještajne akcije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene