Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mještani izvjesili transparent

VIDEO 'Mladić heroj': Susjedi kažu da je živio skromno i bijedno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Susjedi Ratka Mladića u ulici Vuka Karadžića u selu Lazarevo kažu kako jutros nisu ništa čuli i da je akcija izvedena munjevito, javio je RTS.

Kuća u kojoj se skrivao Mladić u vlasništvu je njegova rođaka Branka Mladića. Ogorčeni susjedi kažu da je Mladić živio 'skromno i bijedno'.

Pročitajte i ovo Ovce - 1 Raskol u selu Blejanje ovaca uzburkalo strasti! Jednima smeta smrad, a on tvrdi da je sve to dobro za turiste Slika nije dostupna On kaže da su slavili Božić Susjed optužuje gradonačelnika Vinkovaca: "Opet su divljali i maltretirali cijelu zgradu"

>> VIDEO: Ovo je kuća u kojoj je uhićen Ratko Mladić

>> Mladić nije pružao otpor, procedura izručenja je oko 7 dana

Mještani Lazareva za agenciju Beta su kazali da nikada u selu nisu vidjeli haškog bjegunca, a pojedini su rekli kako ga ne bi ni prijavili vlastima, čak i da su ga vidjeli.

Dio mještana je verbalno napao snimatelje nekih medija koji su došli u selo. Tijekom cijelog dana se okupljaju ispred kuće u kojoj je uhićen odlučni u namjeri da ne dozvole snimanje kuće u kojoj je boravio Ratko Mladić, javlja RTS.

'Stanovnici Lazareva nisu znali da je bilo tko u selu uhićen', rekao je predsjednik tamošnje mjesne zajednice Radmilo Stanišić te dodao kako je jutros primijetio policiju kod kuće Branka Mladića, koji je rođak bivšeg zapovjednika vojske RS, piše B92. Stanišić je kazao i da je Ratko Mladić često dolazio kod svojih rođaka tijekom rata i dok za njim nije bila raspisana tjeralica. Nije mu, kako je rekao, poznato ime Milorada Komadića, pod kojim se navodno krio Ratko Mladić, i da čovjeka takvog imena nije bilo u mjestu koje ima oko 3.000 stanovnika.

Neki od mještana, koji su zahtevali anonimnost, za B92 su kazali da su primijetili da je netko odveden jutros oko 5.30 sati iz kuće u Ulici Vuka Karadžića, no da većina stanovnika sela nije znala za uhićenje u njihovom mjestu do priopćenja predsjednika Srbije Borisa Tadića.

Kuća u kojoj je Mladić navodno boravio izgleda skromno, a u dvorištu se nalaze poljoprivredni strojevi. Prema riječima mještana, nakon akcije službi sigurnosti u kući nema nikoga.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene