Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Umjesto na igralištu...

ŠOKANTAN VIDEO Šestogodišnji dječak: Nitko nije premlad da postane vojnik kalifata

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Australsku javnost šokirale su snimke dječaka koji izvikuju retoriku usmjerenu protiv Zapada te mašu islamističkim zastavama u Sydneyju. Na snimci koju možete vidjeti niže priloženu jedan od protagonista je i šestogodišnji dječak.

Skupina mladih muslimana iz Sydneyja optužena je za indoktrinaciju maloljetne djece, nakon što se pojavila video snimka njihovog novačenja održanog 2013. godine u lakembi.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Slika nije dostupna TRUMPOVA UREDBA IMAJU MJESEC DANA VREMENA Američki vojni vrh morat će izraditi novi plan za borbu protiv ISIS-a

Snimku je objavila televizija Seven Network, a na njoj četvorica dječaka u dobi od šest do 13 godina vitlaju zastavama, uključujući i zastavu Islamske države te povikuju da "nitko nije premlad da postane vojnik kalifata".

Njihovo ujedinjenje je noćna mora za svjetsku sigurnost

Dječaci pozivaju američkog predsjednika Baracka Obamu da "ide kvragu" te kažu da žele glavu sirijskog predsjednika Bašara al-Asada.

Australska ministrica vanjskih poslova, Julie Bishop, komentirala je snimku i rekla da bi se ta djeca trebala igrati na igralištu s prijateljima, a ne biti unovačena od strane neodgovornih odraslih osoba prema ideologiji i propovjedanju mržnje prema zemlji u kojoj žive, prenosi news.com.au.

Optužena skupina muslimana vodi udrugu Muslim Youth Project te navodno ima poveznice s Hizb ut-Tahrir grupom radikala koje je nedavno zbog ekstremizma prozvao i australski premijer Tony Abbott.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene