Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

OPASNOST BI SE POVEĆALA

Njihovo ujedinjenje je noćna mora za svjetsku sigurnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Obavještajci i analitičari strahuju od potencijalnog pomirenja dviju okrutnih organizacija...

Analitičari i obavještajci kažu kako Al Kaida koristi zračne udare zapadnih sila u Siriji kako bi pružila maslinovu grančicu odmetnutoj Islamskoj državi. Al Kaida tako želi staviti po strani sve razmirice s drugom terorističkom organizacijom i udružiti snage u borbi protiv zapadnih sila, javlja AP.

Pročitajte i ovo Sigurnosne snage Šri Lanke (Foto: AFP) Teror na Uskrs Kaos na Šri Lanki: Vlasti za napade optužuju grupicu radikala, ali i priznaju golemi propust - sve su znali tjednima Traži se Hamza Bin Laden (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Al-Kaida brine SAD Zakleti neprijatelji opet muče Amerikance: Milijun dolara za informacije o - sinu Bin Ladena

Analitičari pomno prate sve Al Kaidine pokušaje za pomirenjem s Islamskom državom, a iako se ono ne očekuje tako skoro, postoje dokazi da dvije terorističke skupine surađuju na ratištima.

Zemlja koja je postala najveći izvor džihadista Islamske države

'Ono što vidimo jest da lokalni zapovjednici sklapaju primirja. Definitivno postoje područja na kojima se dvije grupe ne bore međusobno', kaže analitičar Tom Joscelyn.

Sirijski opservatorij za ljudska prava izvijestio je i kako su Islamska država i Al Kaidina saveznička grupa al Nusra također prestale s međusobnim borbama otkako su počeli zračni udari zapadnih saveznika.

Podsjetimo, Islamska država izgnana je iz Al Kaide zbog nepoštivanja naredbi Aymana al-Zawahirija. Koliko je poznato još nisu odgovorili na Al Kaidine pokušaje pomirenja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene