Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevrijeme u Australiji

VIDEO Šest tornada u jednom jutru, poplavljenim područjima ne nazire se kraj

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nevrijeme koje za sobom ostavlja poplavljena područja i dalje hara Australijom. Poplavljena su mnoga područja i bez struje je ostalo više desetaka tisuća ljudi.

Obilne kiše poplavile su gradove diljem zaljeva Hervey i Wide, a najmanje je šest tornada tim područjem prošlo samo tijekom nedjeljnog jutra.

Pročitajte i ovo Očekuje se nevrijeme U prekidu katamaranske linije Za cijelu zemlju upaljen je meteoalarm, stiglo i upozorenje: "Budite spremni zaštititi sebe i svoju imovinu" Poplave u Queenslandu - 3 nakon obilne kiše FOTO Velike poplave pogodile otočnu zemlju, policija evakuira ljude: "Nije sigurno ostati"

Čak pet tornada u jednom danu prošlo je regijom Bundaberg. Pri tom je ozlijeđeno najmanje 17 osoba te je uništeno 150 kuća, izvijestili su Australski mediji, prenosi AP. Tijekom nevremena centar za hitne intervencije zaprimio je više od 1.000 poziva za pomoć.

>> VIDEO Dramatično spašavanje dječaka iz bujice

U gradovima Bargara i Burnett Heads proglašeno je stanje katastrofe nakon što su ih pogodila tornada. Još uvijek se utvrđuje šteta. 'Imali smo groznu noć jer nismo znali što će se dogoditi sljedeće. Kiša je padala cijelu noć, a puhao je i jak vjetar', rekla je jedna stanovnica Bargare.

Diljem regije bez struje su ostali deseci tisuća ljudi, a zbog otežanog pristupa strujnih vodova neće je imati niti sljedeća dva dana. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene