Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ruske vojne vježbe

VIDEO Pogledajte što se događa na granici s Ukrajinom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Napetost na Krimu ne popušta. Rusi su započeli s novim vojnim vježbama u kojim sudjeluje više od 8.000 vojnika i to na samoj granici s Ukrajinom.

Više od 8.000 ruskih vojnika započelo je s vojnim vježbama blizu granice s Ukrajinom. Ministar obrane potvrdio je kako će u vježbama sudjelovati i teška artiljerija - raketobacači i protutenkovsko naoružanje, piše BBC.

Pročitajte i ovo Ruska vojska, ilustracija Stižu nove snage Mnogo Rusa posljednjih dana priključilo se vojsci: "Zbog ovog su željni osvete" Bjeloruska vojska Pogoršani odnosi sa Zapadom Ruski saveznik zvecka oružjem pored granice s EU: "Pripremamo se za uvođenje izvanrednog stanja"

Iako Rusija već dulje vrijeme zvecka oružjem, ono je ovaj put značajno budući da se u nedjelju održava referendum za odcjepljenje Krima.

Ruski predsjednik Vladimir Putin je danas na sastanku ruskog vijeća sigurnosti ustvrdio kako se na Krimu odvija 'unutarukrajinska kriza' koja se 'nije rasplamsala ruskom krivicom, ali da su oni ovako ili onako upleteni u nju'.

Odgovor NATO-u: Rusija šalje šest borbenih zrakoplova!

Sjedinjene Države i Europska unija su spremne u ponedjeljak donijeti 'veoma ozbiljne mjere' protiv Moskve kao odgovor na nedjeljni referendum na Krimu koji treba potvrditi pripojenje Rusiji, upozorio je u četvrtak američki državni tajnik John Kerry.

'Odgovor na referendum će stići, a k tome, ne bude li nikakva znaka pomaka u rješavanju tog pitanja, u ponedjeljak će se donijeti veoma ozbiljne mjere u Europi i ovdje', rekao je Kerry pred američkim senatskim odborom uoči novog susreta s ruskim kolegom Sergejom Lavrovom u petak u Londonu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene