Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Djevojka iz Kine

VIDEO: Uspješna transplantacija čeljusti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kineska djevojka prva je osoba rođena bez gornjeg dijela čeljusti koja je uspješno operirana, javljaju kineski državni mediji.

22-godišnja Wang Na jučer je završila posljednju operaciju u gradu Xi'anu. Liječnici medicinskog centra u kojem je već zadnje četiri godine podvrgnuta nizu operacija uspjeli su u Wang umetnuti nove zube tijekom operacije koja je trajala svega 40 minuta, čime je završeno pomaganje djevojci da dobije čeljust.

Pročitajte i ovo Morgan Ribeiro umrla je u Beogradu Operirala želudac Oglasio se turski kirurg čija je pacijentica nakon zahvata umrla u Srbiji, otkrio na što sumnja Ilustracija Tragedija u Zadru Strašna nesreća! Djevojka (22) motorom udarila u Kopnena vrata, na mjestu je preminula

Ubrzo nakon operacije Wang je mogla relativno lagano zagristi keks, nešto što nikako nije mogla prije zahvata. 'Mislim da sam jako lijepa', rekla je. Nakon glavne operacije, liječnici su joj umetnuli nove zube kako bi razgovjetnije mogla razgovarati.

Wang Na je rođena bez gornjeg dijela čeljusti, što joj je uvelike otežavalo govor i konzumiranje hrane. Biološki su je roditelji napustili nakon rođenja, pa je živjela u udomiteljskoj obitelji koja je godinama tražila način kako joj pomoći.

'Mislim da će Wang Na biti veoma lijepa u budućnosti. Uistinu sam jako sretna. Trebala bi biti sretna, a ne plakati', rekla je njezina pomajka Li Jingyun. Sada za 22-godišnjakinju slijedi terapija kojom će poboljšati svoje govorničke mogućnost.

Wang Na prije i nakon operacije možete pogledati u priloženom videu

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene