Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vatrena stihija

VIDEO Požar kod Melbournea je izvan kontrole i guta sve pred sobom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Požar velikih razmjera dosad je progutao nekoliko tisuća hektara niskog raslinja i stabala. Uništena je i jedna obiteljska kuća, trojica su vatrogasaca ozlijeđena, a nad okolicu Melbournea nadvio se oblak dima.

Veliki požar u blizini australskog Melbournea divlja izvan kontrole i dosad je progutao jednu obiteljsku kuću te još nekoliko objekata. Lokalne su vlasti objavile uzbunu na području samo 20-ak kilometara udaljenom od poslovnog središta grada.

Pročitajte i ovo Plamen na trajektu u Biogradu Nije bilo putnika FOTO/VIDEO Drama u Dalmaciji! Zapalio se trajekt: Nakon duge borbe s plamenom, vatrogasci uspješno otklonili opasnost U požaru na obiteljskoj kući u Draganićima poginula je jedna osoba Identitet zasad nepoznat Tragedija kod Zagreba: Nakon požara u obiteljskoj kući pronađeno tijelo

>> Tijela pronađena u ruševinama: U eksploziji plina u Češkoj pet mrtvih, među njima i djeca

Prema procjeni vatrogasaca, dosad je izgorjelo najmanje dvije tisuće hektara površine, a s vatrenom se stihijom pokušava boriti 70-ak protupožarnih ekipa. Tri su gasitelja završila u bolnici jer su se nagutali otrovnog dima.

Istovremeno, na zapadu savezne države Victoria dva veća požara su se spojila u jedan i trenutno je opožarena površina od oko 3.200 hektara.

Na južnoj hemisferi planeta trenutno je ljeto i požari nisu rijetkost, ali su uvijek opasnost.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene