Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izgorjela stambena zgrada

Tijela pronađena u ruševinama: U eksploziji plina u Češkoj pet mrtvih, među njima i djeca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najmanje pet osoba među kojima troje djece je poginulo, a 11 ih je ozlijeđeno u eksploziji plina koja je u nedelju demolirala jednu stambenu zgradu u središtu Frenstata-pod-Radhostem, na istoku Češke, objavile su lokalne vlasti.

Pročitajte i ovo Eksplozija bankomata u Vukomercu - 1 Očevid u tijeku Eksplozija u Zagrebu: Raznesen bankomat na istoku grada Eksplozija u restoranu u Kini nesreća u Kini, ima poginulih VIDEO Snažna eksplozija u restoranu uhvaćena na kameri: Pogledajte trenutak užasa

'Eksplozija je izazvala pet žrtava', rekao je glasnogovornik vatrogasaca Petr Kudela, prenosi agencija CTK.

>> Snažna eskplozija u plinskom postrojenju, ima mrtvih

U eksploziji je poginulo dvoje odraslih i troje djece starosti od tri do osam godina, čija su tijela noćas u ruševinama pronašli spasioci. Za jednim od stanara zgrade još se tragalo u ranim jutarnjim satima, prema češkoj agenciji. Spasiocima pomaže i sedam specijalno obučenih pasa tragača.

Čiste se ruševine

'Mi nastavljamo raščišćavati ruševine', rekao je Kudela. Među 11 ozlijeđenih, dvoje je zadobilo teške opekline i u kritičnom su stanju prevezeni u bolnicu u obližnjoj Ostravi.

Požar zahvatio gornje katove

Prema tvrdnjama očevidaca, koje prenose češki mediji, plin je eksplodirao u stanu jednog muškarca u prizemlju, a požar je uz nekoliko manjih eksplozija zahvatio i gornje katove i oštetio krov zgrade.

Grijao se plinskim bocama

Češka javna televizija je izvijestila da je poginuli muškarac u čijem je stanu plin eksplodirao, za grijanje koristio plinske boce jer mu je zbog duga isključen gradski plin. Silovita eksplozija, koja se dogodila u nedjelju u 4 sata ujutro, razbila je prozore i izloge na obližnjim zgradama i uznemirila cijeli grad s 10.000 stanovnika. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene