Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Stanovnici gladni

VIDEO: Pomama za hranom, linčovanje kradljivaca hrane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Voda i hrana počeli su stizati do stanovnika Haitija, ali oni su toliko očajni da vrlo brzo dolazi do sukoba.

Na jednom distribucijskom mjestu u Port-au-Princeu tisuće gladnih stanovnika čekale su u redu kako bi primili pakete hrane, javljaju agencije. Za mnoge je radost kratko trajala budući da je hrana veoma brzo razdijeljena. UN-ovi mirotvorci pokušali su, ali nisu uspjeli zaustaviti očajnu masu koja je, nevjerujući da je hrana podijeljena, nahrupila na kutije ne bi li se uvjerili da su doista prazne.

Pročitajte i ovo Screenshot Podrhtavanje tla Potres jačine 5,2 prema Richteru pogodio Tursku: "Jako nas je treslo, izašli smo iz kuće" Slab potres pogodio Zagreb Magnitude 1,2 Slab potres uznemirio dio Zagrepčana: "Osjetilo se kao kratka grmljavina"

>> Nakon potresa nasilje: Oružjem do hrane, odjeće...

Volonteri su dali sve od sebe kako bi uvjerili stanovnike da će sljedeći dan stići nova pošiljka. ‘Već sam im rekao i objasnio da su ovo keksi i da će opet doći i sutra, da ovo nije zadnja pošiljka’, rekao je jedan humanitarni radnik. Da situaacija izmiče kontroli svjedoče i fotografije na kojoj se vidi linčovanje jednog muškarca koji je, kako su rekli okupljeni, krao hranu. Grupa ljudi pretukla ga je, skinula te mu zavezala ruke i noge.

Od potresa koji se dogodio u utorak, samo je haićanska vlada izvukla oko 20.000 tijela, ne računajući mrtve koje su pronašle neovisne agencije i obitelji. Premijer Jean-Max Bellerive je kazao da je u potresu, prema podacima Panameričke zdravstvene organizacije, živote izgubilo između 50.000 i 100.000 ljudi, ali da se brojka od 100.000 čini ‘minimalna’.

Prema procjenama Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), kako prenosi UN u jednom spisu objavljenom u nedjelju, poginulo je između 40.000 i 50.000 osoba. Dokument o stradalima na Haitiju je sastavio Ured za koordinaciju humanitarnih poslova UN-a (Ocha). Glasnogovornik WHO-a u Ženevi je pojasnio podatke i rekao da se temelje na podacima haićanskog Crvenog križa.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene