Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snimka iz noćne more

NADZORNA KAMERA Policajac premlatio ženu pred djetetom!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Brandie Redell ulovljena je u krađi u jednoj robnoj kući u Iowi, no zatim je za nju uslijedila prava noćna mora.

Brandie Redell (34) s malom je kćerkicom u kolicima još u veljači došla u robnu kuću u Davenportu, gradu u američkoj saveznoj državi Iowi. Pokušala je ukrasti nekoliko odjevnih predmeta, no na djelu su je ulovili djelatnici.

Pročitajte i ovo Na parkiralištu Doma zdravlja u Šestinama automobil naletio na pješakinju Jeste li što vidjeli? Policija moli svjedoke za pomoć: Automobil naletio na pješakinju u Šestinama Uočena dva konja u središnjem Londonu uplašili su se VIDEO Nesvakidašnja potjera: Središtem Londona dva sata trčalo pet konja, petero ljudi je ozlijeđeno

Odveli su je u posebnu prostoriju gdje su uskoro stigla dvojica policajaca. Na snimci nadzorne kamere iz spomenute prostorije vidi se da je jedan od policajaca u jednom trenutku iz nepoznatog razloga nasrnuo na Brandie.

>> Policajci ubili taksista: Vezali ga za maricu i vukli po cesti!

Počeo ju je mahnito udarati, a ubrzo mu se pridružio kolega koji je 34-godišnjakinju uhvatio za noge kako bi ostala na mjestu. Kasnije je završila u bolnici zbog ozljede oka.

Ovih dana Brandie u suradnji s jednom udrugom za zaštitu ljudskih prava radi na tužbi protiv policije zbog pretjerane uporabe sile. Spremno priznaje da je pokušala ukrasti odjeću i tvrdi da to nije smjela učiniti, no dodaje da razloga za onakvu policijsku reakciju nije bilo.

'Plakala sam i vrištala, preklinjala da mi netko pomogne', ispričala je Brandie za WQAD. Kaže da ju je policajac napao čim je čuo ime njezina dečka, kojeg je prije napada nazvala kako bi došao po njihovu 14-mjesečnu kćer. 'Ovo će biti gadno', navodno je tada rekao policajac. Brandien dečko ima policijski dosje.

Iako se na snimci jasno vidi tko je zadao prvi udarac, nijedan policajac neće biti udaljen s dužnosti. Njihov šef Frank Donchez priznaje da su prekršili određena pravila i inzistira da su obojica 'disciplinirana', no kaže i da on, za razliku od javnosti, ima uvid u sve činjenice.

Tako tvrdi da je Brandie jednog policajca ugrizla, što i ona sama priznaje. No, dok Donchez to navodi kao jedan od razloga za policijski gnjev, Brandie inzistira da joj je to jedino preostalo u situaciji u kojoj dobiva šakom u glavu.

Lokalno tužiteljstvo pregledalo je snimku i saslušalo sve dostupne svjedoke te je također zaključilo kako nema nikakve osnove za procesuiranje policajaca.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene