Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nasilne scene

VIDEO pokazuje zlostavljanje ubijenog ukrajinskog političara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ubijenog ukrajinskog gradskog vijećnika, čije je mučenje i ubojstvo izazvalo novu vladinu ofenzivu na istoku zemlje, zlostavljala je neprijateljski nastrojena, proruska svjetina prije nego što je nestao, pokazala je videosnimka incidenta.

Ubojstvo Volodimira Ribaka i još jednog muškarca navelo je Europsku uniju da pozove Rusiju da iskoristi svoj utjecaj kako bi prestale otmice i ubojstva na većinski ruskom istoku Ukrajine, žarištu separatističke pobune protiv vlasti u Kijevu.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Zastrašujuća poruka Rusija zaprijetila velikoj europskoj zemlji, za sve krivo nuklearno oružje: "Postat će naša meta!" Moskva Nisu zadovoljni Rusija zaprijetila Americi i Europi: "Ovo je krađa, vi ste lopovi! Odgovor će biti iznimno oštar"

Snimka nastala 17. travnja i objavljena na lokalnom portalu gorlovka.ua prikazuje nasilne scene kod grada Horlivke, između separatističkih uporišta Donjecka i Slavjanska. Na njoj se vidi kako nekoliko muškaraca, od kojih su neki maskirani, zlostavlja Ribaka uz glasno odobravanje okupljenih.

Ribak je pokušao ukloniti zastavu tzv. donjecke republike.

"Skinut ćeš ju samo preko mene mrtvog", vikao je jedan muškarac na Ribaka koji je pokušavao prići ulazu u gradsku vijećnicu.

VIDEO Snimljena otmica novinarke (29): Stavili joj povez preko očiju i odveli...

Na snimci se pojavljuju dvojica policajca, no intervenirao je samo jedan i to bezuspješno. Nakon nekoliko minuta Ribak je čini se uspio otići. Ukrajinsko ministarstvo unutarnjih poslova kaže da je viđen kasnije toga dana kada su ga u automobil ugurali maskirani muškarci. Tijelo mu je pronađeno u subotu kod Slavjanska.

Po svemu sudeći Ribak i još jedan neidentificirani muškarac mučeni su i bačeni u rijeku te su se utopili, zaključila je policija.

Privremenom ukrajinskom predsjedniku, koji je kao i Ribak član stranke bivše premijerke Julije Timošenko Batkivščina (Domovina), to je bio povod za ponovno pokretanje protuterorističke akcije protiv militanata koji su zauzeli desetak gradova i javnih zgrada na istoku Ukrajine. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene