Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

VIDEO Slovački premijer operiran: Njegov zamjenik otkrio nove detalje o Ficovu stanju

Moćni i masivni napadi

VIDEO Paklena noć u Ukrajini: Odjekivale sirene i eksplozije, objavljene snimke zračnih napada

Ukrajinska zračna obrana u ranim je jutarnjim satima odbila ruski napad na Odesu, a sirene za uzbunu oglasile su se i u Kijevu.

Nakon što se Rusija u ponedjeljak povukla iz dogovora o izvozu žita morskim putem, ruske su snage drugu noć zaredom napale ukrajinski grad Odesu koji se nalazi na Crnom moru.

"Ne približavajte se prozorima, nemojte pucati niti otkrivati djelovanje našim obrambenih snaga", na Telegramu je napisao guverner Oleh Kiper, izvijestio je Reuters.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin bez milosti Nema mira ni za starce: Putin u rat šalje ljude od 70 godina. "Treba mu još 100.000 vojnika, a ovo je nova meta"

Na cijelom istoku Ukrajine su se sinoć oko ponoći oglasile sirene za uzbunu, ali napad na Odesu bio je "vrlo moćan i zaista masivan", ustvrdio je Serij Bratčuk, glasnogovornik vojne administracije Odese.

"Bila je paklena noć", rekao je te dodao da će točni podaci o žrtvama i materijalnoj šteti biti objavljeni naknadno.

Na društvenim mrežama objavljeni su i videi ruskih dronova i projektila, od kojih su neki lansirani s Krima.

Pročitajte i ovo Klara i Gordan Jandroković Dobila što je tražila Jandrokovićevoj kćeri usred štrajka riješen predmet na sudu: "U jednom ugovoru o kreditu se pojavljuje..." Oglasio se i predsjednik Sabora

Sustavi zračne obrane i sirena za uzbunu aktivirani su i u Kijevu. Svjedoci su rekli da su u blizini grada vidjeli eksploziju i dim. Ukrajinski mediji su izvijestili da je čelnik gradske vojne administracije Serhi Popko rekao da su svi dronovi kojima su Rusi napali grad oboreni.

"Teška noć zračnih napada za cijelu Ukrajinu, pogotovo na Odesu, a neprijatelj nije zaboravio ni na Kijev", napomenuo je te dodao da u glavnom gradu nema žrtava niti je zabilježena ikakva šteta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene