Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Temperature i do 44 stupnja

VIDEO Paklene vrućine: Pogodio ih toplinski val!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Toplinski val vogodio je Australiju, u nekim dijelovima zemlje izmjerena su čak 44 stupnja Celzijeva.

Australiju je pogodio toplinski val, a u Adelaidu, petom gradu po veličini, zabilježena je temperatura od 43,4 stupnja Celzijeva. Na područjima izvan grada vatrogasci su gasili sitnije požare. U Melburneu je izmjereno 39 stupnjeva, a u pojedinim dijelovima zemlje čak i 44 stupnja Celzijeva, javlja Reuters.

Pročitajte i ovo Ilustracija Toplinski val u SAD-u Liječnici pacijente drže u vrećama za leševe punim leda Toplinski val, ilustracija - 3 Ekstremne temperature Toplinski val diljem svijeta: Temperature idu do 46 stupnjeva

Očekuje se da će do Božića toplinski val pogoditi trećinu zemlje, a temperature će dosezati čak 40 stupnjeva Celzijevih pa i više od toga. Zavod za meteorologiju kaže kako se zapadna Australija suočava s toplinskim valom koji će krenuti prema istoku i jugoistoku.

VIDEO Vrhovni sud u Australiji jednoglasno zabranio istospolne brakove

Alasdair Hainsworth, pomoćnik ravnatelja Zavoda za meteorologiju je kazao da bi val mogao potrajati oko tjedan dana. 'Nažalost, period u kojem će se ovakve vrućine nastaviti će biti malo duži. Eventualno u nekim priobalnim mjestima neće biti tako dugotrajan, ali u kopnenim dijelovima te u jugoistočnom i istočnom dijelu zemlje hoće', kazao je, pišeABC News.

Vrućine su izazvale i probleme u prometu pa su brojni vlakovi otkazani. 'Ljudi moraju biti svjesni da će biti jako vruće i da će im planovi što se tiče putovanja za Božić možda biti poremećeni. U nekim područjima su, zbog iskrivljenih tračnica, vlakovi otkazani', kazao je Hainsworth.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene