Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poništavaju gay brakove

VIDEO Vrhovni sud u Australiji jednoglasno zabranio istospolne brakove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Vrhovni sud u Australiji zabranio je u četvrtak istospolni brak nekoliko dana nakon sklapanja prvih homoseksualnih zajednica u glavnom gradu Canberri čija je zakonodavna skupština glasala u korist braka između istospolnih osoba.

Tek nekoliko dana nakon sklapanja prvih istospolnih brakova, Vrhovni sud u Australiji te iste je zabranio!

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Pravna bitka Vrhovni sud ukinuo presudu protiv Hoda za život, reagirao Tomašević: "Ovo nas neće pokolebati" Bazen, ilustracija Tragedija Otac i djed skočili u bazen kako bi spasili dvogodišnju djevojčicu - obojica su preminula: "Plač majke bio je šokantan"

Novi Zeland: Proslava prvih homoseksualnih brakova

'Zakon o braku ne vrijedi za osnivanje ili priznavanje braka za parove istog spola', objavio je sud koji je odluku donio jednoglasno. Savezna vlada obratila se pravosuđu jer brak u Australiji uređuje savezni zakon a ne zakon šest država i dva teritorija koji čine zemlju.

Nakon što je zakonodavna skupština Teritorija Canberre odobrila istospolne brakove u listopadu, zakon je stupio na snagu samo u toj državi prošle subote te je više parova sklopilo brakove čim je otkucala ponoć. No vlada se smjesta obratila pravosuđu kako bi se ti brakovi poništili. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene