Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dramatične snimke

VIDEO Ovako izgleda vožnja kroz 'megapožar'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Australiji strahuju od spajanja niza požara izvan kontrole u jedan veliki 'megapožar'. Iz regije Blue Mountains stižu dramatične snimke vožnje kroz vatrenu stihiju

Australski vatrogasci pokušavaju staviti pod kontrolu požare na jugoistoku zemlje kako bi izbjegli njihovo spajanje u veliki požar blizu Sydneyja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Užas u Australiji VIDEO Strašne snimke požara koji guta zgradu: Ljudi vrište, stotine evakuirane. Pogledajte trenutak urušavanja Slika nije dostupna Zamračenje VIDEO Nije obični oblak: Što se to nadvilo nad Sydney?

>> VIDEO Nije obični oblak: Što se to nadvilo nad Sydney?

Više od 200 kuća je već uništeno i 120 oštećeno u požarima koji haraju danima državom Novi Južni Wales nakon suša i iznimno visokih temperatura, a dosad je jedna osoba poginula. Ugašeno je više desetaka požara, ali 58 ih i dalje napreduje, a 12 je izvan kontrole, dok se gusti dim izdiže iznad Sydneyja.

Gasiteljima je prioritet ugasiti vatru koja je već opustošila 40.000 hektara blizu Lithgowa, mjesta udaljenog dva sata vožnje zapadno od Sydneyja.

Vatrogasci strahuju da bi predviđeni porast temperatura u utorak i srijedu pojačao snagu vatre i stopio se s drugim požarom u regiji Blue Mountains te bi taj 'megapožar' zaprijetio naseljenim područjima.

Upravo iz regije Blue Mountains stižu dramatične snimke iz vozila jednog dobrovoljnog vatrogasca. Michael Green je svoju suprugu vozio kući, a na jednom je dijelu ceste morao proći kroz samu vatrenu stihiju.

Kaže da su i on i njegova draga, iako su im prozori bili zatvoreni, osjetili vrućinu kako prodire u njihovo vozilo. (D.M./Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene