Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Džihad je obavezan'

VIDEO Ovako Islamska država regrutira nove članove

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pod izlikom 'obveznog džihada' ISIS-ovci regrutiraju nove članove.

'Braćo, ovdje sam da vam ispričam o mudžahedinima u Siriji', tako počinje nova snimka regrutacije novih članova od strane džihadista Islamske države. Ispred njega sjedi nekoliko muškaraca. Neki su tamo zbog znatiželje, neki iz ideoloških pobuda, a neki zbog siromaštva te hitno žele naći bilo kakav posao.

Pročitajte i ovo Maltretiranje djevojke u Splitu napale je dvije žene Djevojke su uhićene: Društvenim mrežama širi se video maltretiranja djevojke u Splitu Teroristi u Crocus City Hallu u Moskvi - 2 Mučnih 90 sekundi užasa "Ubijte ih bez milosti, dolazimo u ime Boga": Islamska država objavila zatrašujuću snimku napada u Moskvi

Na snimci su skrivena lica svih aktera, no jasno je kako se radi o pokušaju proboja ISIS-a u Afganistan. Ovako pokušavaju okupiti i na svoju stranu pridobiti nezadovoljne i bivše Talibane, piše CNN.

Kaos gura plemena u naručje Islamske države

Muškarac na snimci jedan je od, kako kaže, pet regrutera koji djeluju diljem Afganistana. 'Džihad je obavezan, ne samo u Afganistanu već u mnogim drugim dijelovima svijeta. Kršćani i Židovi nisu samo napali Afganistan nego su napali i muslimane u Siriji, Iraku i Palestini. Stoga je džihad obavezan', rekao je regruter.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene