Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pogledajte video

Otkrivena tajna užeta pronađenog uz komad aviona koji se zabio u WTC

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Objavljena je snimka komada aviona koji se prije gotovo 12 godina zabio u jedan od tornjeva njujorškog WTC-a. Otkrivena je i tajna užeta, koje se moglo vidjeti na prvim fotografijama komada.

Njujorška je policija objavila snimke komada aviona, koji je navodno otpao s jedne od dviju letjelica koje su se 11. rujna 2001. zabile u tornjeve Svjetskog trgovinskog centra (WTC) na Manhattanu. Komad je otkriven u petak, u uskom prolazu između dviju zgrada nedaleko od mjesta gdje su nekad stajali tornjevi.

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić reagirao i slovenski premijer Novi Vučićev skandal, brutalno izvrijeđao Slovence: "Odvratni su, nikad im se neću ispričati" Slika nije dostupna Život jednog terorista Čokoholičar Osama bin Laden obožavao je nositi kaubojski šešir

Premda se isprva mislilo kako je riječ o dijelu opreme za slijetanje, dodatnom je istragom utvrđeno kako je ipak pronađen dio krila Boeinga 767.

>> Na Manhattanu pronađeni komadi aviona koji se zabio u WTC!

Na fotografijama koje je policija objavila u petak vidio se i komad užeta, što je u dijelu američke javnosti izazvalo sumnju da je dio aviona zapravo namjerno podmetnut između zgrada, od kojih je jedna u vlasništvu njujorške islamske zajednice. No, NBC News javlja da je zapravo jedan policajac tim užetom pokušao izvući komad aviona.

Još nije utvrđeno s kojeg je od dvaju Boeinga otpao komad krila, a svakako je neobično da je dio pronađen tek sada, gotovo 12 godina nakon tragedije koja je zadesila New York i promijenila svijet.

Policija je najavila detaljnu pretragu cijeloga kvarta za slučaj da ondje ima ljudskih ostataka. Ostaci dijela poginulih u napadima, naime, nikada nisu pronađeni.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene