Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suluda ideja

VIDEO Opako kažnjen nakon što ju je doveo na plažu: Razotkrio ga je video, a on tvrdi da je ona uživala, i to ne samo jednom

Higor Fiuza i njegov ljubimac
Higor Fiuza i njegov ljubimac Foto: Screenshot/YouTube
Čovjek iz Gold Coasta koji je snimao sebe kako vodi svog ljubimca zmiju na surfanje novčano je kažnjen.

Higor Fiuza i njegov piton Shiva postali su glavne zvijezde društvenih mreža ranije ovog mjeseca nakon što je objavio video kako njih dvoje hvataju valove.

No njihova kratkotrajna slava također je alarmirala službenike za zaštitu divljih životinja. Kažu da je čovjek ugrozio Shivu i prekršio dozvolu za držanje zmije izvodeći je u javnost.

Odjel za okoliš i znanost Queenslanda kaže da je počeo istraživati ​​duo za surfanje nakon što se Fiuza pojavio u lokalnim medijima te mu je izdao kaznu od 2322 australska dolara (1401 eura).

"Izvođenje ovakvih kućnih ljubimaca u javnost može im uzrokovati nepotreban stres i moglo bi ih natjerati da se ponašaju na nepredvidiv način", rekao je službenik za divlje životinje Jonathan McDonald u izjavi, piše BBC.

"Takvi gmazovi općenito izbjegavaju vodu. Jedine zmije koje bi trebale biti u oceanu jesu morske zmije", rekao je. 

Incident je također izazvao zabrinutost za javnu sigurnost i moguću prijetnju od širenja bolesti preko pitona na domaće divlje životinje, dodao je. No gospodin Fiuza ranije je rekao lokalnim medijima da Shiva voli vodu i da je s njim surfala najmanje deset puta.

  Pročitajte i ovo Ukrajinski tenk u regiji Harkiv Velika analiza Napreduje li ukrajinska protuofenziva? "Probili su se kroz ruske zmajeve zube"

Pročitajte i ovo Borbeni avion Traje potraga Izgubio se nevidljivi lovac F-35! Vojska moli građane za pomoć: "Kako ste ga, dovraga, izgubili?!"

"Uvijek sam je vodio na plažu i voljela je biti u vodi plivajući pa sam je jednog dana odlučio izvesti na surfanje i svidjelo joj se", rekao je za Australian Broadcasting Corporation.

"Obično kad joj se nešto ne sviđa počne siktati, ali u vodi ne sikće, uvijek je opuštena", rekao je.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene