Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Poginule najmanje 103 osobe

VIDEO Snimljen trenutak strašne eksplozije u Iranu: Nakon detonacije zavladala panika, čuju se vrisci...

Objavljena je snimka trenutka eksplozije na obilježavanju obljetnice smrti iranskog generala Kasema Solejmanija.

Najmanje 103 osobe su ubijene i najmanje 170 ih je ozlijeđeno u dvjema eksplozijama u blizini groblja u iranskom gradu Kermanu, gdje se obilježavala godišnjica smrti zapovjednika Iranske revolucionarne garde Kasema Solejmanija koji je prije četiri godine ubijen u napadu američkih bespilotnih letjelica.

Objavljena je i snimka trenutka jedne od eksplozija. Iako se eksplozija ne vidi, može se jasno čuti, a trenutak nakon čuje se i glasno vrištanje te je zatim zavladala sveopća panika. Na videu se također može vidjeti kako se vozila hitnih službi probijaju kroz gomilu ljudi.

Pročitajte i ovo Posljedice eksplozija u Iranu Napeta situacija FOTO/VIDEO Raste broj žrtava eksplozija u Iranu, ministar poručuje da će vlasti reagirati brzo i snažno

Iranska novinska agencija Nournews navodi da je "nekoliko plinskih boca eksplodiralo na cesti koja vodi prema groblju te da vlasti prate situaciju".

Iranski državni mediji pozvali su se na lokalnog dužnosnika koji je izjavio da još nije jasno radi li se o terorističkom napadu. Na ceremoniji su se okupile stotine Iranaca kako bi obilježili godišnjicu Sulejmanijevog ubojstva.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene