Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Tepco objavio snimku

VIDEO: Nove snimke razorenog reaktora Fukushime

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
TEPCO, tvrtka koja upravlja nuklearnom centralom Fukushima Daiichi, jučer je u javnost pustila snimke oštećenih šipki i spremnika potrošenog goriva u rektoru 4.

Proteklih je dana rasla zabrinutost da su šipke za gorivo u bazenima reaktora 3 i 4 bile izložene zraku te da postoji mogućnost da je došlo do taljenja koje bi moglo uzrokovati novo curenje radijacije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Istraga u tijeku Izvanredno stanje u ruskom gradu, otkrivena radijacija Slika nije dostupna Najteža nukelarna kriza TEPCO: Još radimo na planu za krizu u Fukushimi

>> VIDEO: Nove snimke iz razrušene nuklearke

Japanska je vojska zbog toga proteklih dana iz helikoptera polijevala zgrade reaktora, no snimka koju je objavio TEPCO, a koju je 28. travnja snimio robot nazvan 'Packbot', pokazuje da u bazenima ima vode. To znači da je mogućnost da dođe do taljenja minimalna, posebice ako ne poraste temperatura vode. Inače, 'Packbot' je robot na daljinsko upravljanje koji može manevrirati po zgradama, a sam si otvara vrata, mjeri količinu radijacije i fotografira.

TEPCO u roku od 6 do 9 mjeseci namjerava zatvoriti nuklearku, ovisno o uvjetima, no stručnjaci smatraju kako će proći puno više vremena.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene