Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Operacija gašenja se nastavlja

VIDEO: Nove snimke iz razrušene nuklearke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Japanska tvrtka TEPCO, koja upravlja oštećenom nuklearkom Fukushima Daiichi, objavila je nove snimke iz razrušene nuklearke. Nastavili su s operacijom gašenja reaktora 1, 2, 3 i 4.

TEPCO nastavlja s upumpavanjem vode u reaktore, a njihova snimka pokazuje područje nuklearke između turbina i zgrada spomenuta četiri reaktora, prenosi Reuters.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Istekla u Pacifik Fukushima: Izlila se kontaminirana voda iz još jednog spremnika Slika nije dostupna Nema opasnosti od tsunamija Potres magnitude 6,5 pogodio istok Japana, NE Fukushima nije pretrpjela štetu

'Upumpavamo još vode u reaktor broj 1. Počeli smo u 10 sati jutros i podigli smo količinu ubrizgavanja vode sa šest kubnih metara po satu na 10 kubnih metara po satu', rekao je Junichi Matsumoto, generalni menadžer te tvrtke.

'Cilj je bio prikazati koliko je razrušenih ostataka oko zgrade, kako bi se vidjelo stanje prostora između turbina i zgrada reaktora', pojasnio je Matsumoto svrhu puštanja nove video snimke u javnost.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene