Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Zeusov sin koji razbija'

VIDEO Nijemci Grcima: 'Predajemo se! Uzmite sav naš novac!'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački komičari opjevali su najkontroverznijeg europskog ministra - 'financijskog Herculesa' Yanisa Varoufakisa.

Najkontroverzniji ministar financija današnjice, markantni Grk u kožnom mantilu Yanis Varoufakis, dobio je svoju pjesmu. Opjevali su ga, a tko drugi, nego Nijemci koji su najveći protivnici oprosta duga Grčkoj.

Spot je objavljen u televizijskom satiričnom showu Neo Magazine Royale, a na You Tubu već ima gotovo pola milijuna pregleda.

'Dragi Grci, predajemo se! Uzmite sav naš novac, ali držite tog financijskog Herkulesa što dalje od nas', poručuju u pjesmi poznati komičari.

'Nećemo rasturati i razbijati, Hrvatska nikad neće biti Grčka'

Pročitajte i ovo Snažan potres pogodio Grčku Magnitude 5,7 Dva snažna potresa pogodila Grčku: "Bilo je kao da se kuća vrti u krug" Slika nije dostupna 'Nijemci misle da ne radimo dovoljno' Pangalos okrivljuje Nijemce za ‘moralni i rasni pristup’

Za početak, našalili su se na svoj račun predstavivši se kao naciju poznatu po melodičnom jeziku koji se brzo uči i jako dobrom smislu za humor.

'Kad govorimo engleski, svi zvučimo poput Wernera Herzoga. Četvrta smo najjača ekonomija svijeta i daleko najjača u Europi. Rezerve zlata su nam druge najveće na svijetu. Molimo vas, ne pitajte otkud nam! Mi smo Nijemci. Započeli smo dva svjetska rata i zamalo ih dobili. Mi smo Nijemci, ničega se ne bojimo', kaže pjesma uz koju ide video spot.

FOTO Zgodan i neposlušan: Tko je novi grčki ministar financija?

'Ali, iz daleka nam dolazi čovjek, na motoru, s podignutim ovratnikom koji na grčkom viče: Pakao! To je grčki ministar Strašni! Nemilosrdni Varoufakis! Izgubljeni Zeusov sin srca kamenog! Dođi, uzmi svu našu ušteđevinu, ali molimo te, ostavi nas na miru! Iz njegovih očiju sijeva vatra, a njegovo tijelo zove na seks, a naš ministar financija čak nema ni noge', pjevaju komičari dok ide slika njihovog ministra u invalidskim kolicima. S druge strane, Varoufakis je na svojem motoru prikazan kao opaki jahač iz pakla.

'Varoufakis ne pregovora, on jednostavno razbija! Želi nas na koljenima. Svaki put kada se nasmije, jedan anđeo umre. Oh, on je na cesti za pakao! Maknite ga od nas! On je hodajući dug, otporan na metke. Upoomoć!'

Spot na kraju završava snimkom stvarnog Varoufakisa koji Njemačkoj pokazuje srednji prst i poručuje: 'Sad problem riješite sami.'



DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene