Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Polako s reformama

'Nećemo rasturati i razbijati, Hrvatska nikad neće biti Grčka'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na kritike Europske komisije da Hrvatska kasni s reformama, premijer odgovara da će se one i dalje provoditi - polako.

Premijer Zoran Milanović kazao je kako je zadovoljan podacima o rastu hrvatskog gospodarstva od 0,3 posto u posljednjem kvartalu prošle godine.

'Zadovoljan sam jer je na trulim temeljima teško graditi. Iza nas su kvartali i kvartali pada. Ovo što se događa nije slučajno već rezultat rada Vlade', kazao je Milanović koji je danas bio u Slavoniji u obilasku tvrtki Nexus i Same Deutz – Fahr Žetelice koje zapošljavaju mlade putem Vladinih mjera aktivne politike zapošljavanja.

No, dodao je da će tek nakon dva kvartala ove godine biti moguće donijeti zaključak izlazi li Hrvatska iz recesije.

'Podaci za dva mjeseca 2015. su dobri. Dobro je što raste osobna potrošnja. No, sada moramo raditi pametnije nego ranije, moramo razmišljati, ne trošiti ono što nemamo. Dakle, ne treba izgraditi 70 tisuća stanova koji se neće imati kome prodati. To je bio model rasta ranije, ne samo Hrvatske nego i drugih država koje su živjele u iluziji da je to nova vrijednost', kazao je Milanović.

Izrazio je nadu da će se pozitivni gospodarski trendovi nastaviti.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović - 3 Neće biti mandatar Nakon što je njega odustao i SDP, što je preostalo Milanoviću? "Operacija nije uspjela, ali je pacijent preživio" Rafalei dolaze u Hrvatsku Povijesni prelet FOTO/VIDEO Hrvatska vojska ulazi u 21. stoljeće: Više od milijardu eura za nove moćne čuvare neba

Zadovoljni optimist Grčić: 'Imamo sjajne rezultate, vrijeme igra za nas'

'Ja sam optimist, mjesecima izvoz i industrijska proizvodnja rastu, sada raste i potrošnja, treba nam taj zdravi optimizam, kreativna energija, da Hrvatska bude bogata, ovisna o sebi a ne o drugima. Ovo je nešto što se nije dogodilo slučajno, to će ići sada sve više i više naprijed', istaknuo je premijer.

Na pitanje što će Vlada napraviti po pitanju kritika koje dolaze iz Europske komisije, a koje se odnose na sporost reformi osobito javnog sektora, Milanović kaže da će se one nastaviti ali polako.

'Ići ćemo u daljnje reforme, ali ne tako da rasturimo i razbijemo sve jer je to tako napisano u nekom birokratskom kabinetu, nećemo nikada biti Grčka. Neću to dozvoliti', naglasio je premijer.

Na pitanje kada će se održati parlamentarni izbori, odgovorio je da bi redovni izbori trebali biti u veljači sljedeće godine, ali da će parlamentarna većina još odlučiti kada će se točno održati.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene