Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Privedeno 40 osoba

VIDEO: Nasilni prosvjedi protiv summita G8 u Rimu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nasilni prosvjedi protiv summita G8 održani su na ulicama Rima, a snage reda privele su približno 40 prosvjednika, uglavnom Talijana, nakon sukoba.

Studenti i protuglobalisti, u nevelikom broju, zapalili su rano ujutro nekoliko guma na jednoj rimskoj ulici prije nego ih je privela policija.Prosvjednici su se potom povukli pred rimsko sveučilište odakle su bacali boce i kamenje na vozila snaga reda. Više desetaka policajaca i karabinjera u zaštitnim odijelima zauzelo je trg ispred sveučilišta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nemirno u Torontu Prosvjed protiv G20: 412 uhićenih, zapaljeni policijski automobili Slika nije dostupna Završna izjava G8 osudio potapanje korejskog broda i nuklearni program Irana

>> VIDEO: U veliko uho poslali svoje poruke vođama G8

Po podacima policije, ukupno 36 osoba, među kojima 27 Talijana, privedeno je u Rimu tijekom jutra te su zaplijenjene bejzbolske palice i štapovi. Preostali prosvjednici bili su četiri Šveđana, dva Nijemca, jedan Švicarac, jedan Francuz i jedan Poljak. Italija je za summit pripremila više od 15.000 policajaca u Rimu i L'Aquili. Na summitu se očekuje tridesetak šefova država i vlada, među kojima američki predsjednik Barack Obama.

Talijanske vlasti žele apsolutno izbjeći ponavljanje drame s G8 u Genovi 2001. gdje su žestoki sukobi između snaga reda i prosvjednika uzrokovali smrt jednog mladića. (Hina)

Imaju li prosvjedi protiv G8 utjecaja?

  • Da
  • Da, ali slabo
  • Nemaju nikakav utjecaj

Ukupno glasova:

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene